maanantai 14. syyskuuta 2015

Haudehoito


Tässä tarvittavat välineet
Ensimmäisessä vaiheessa suojataan asiakas niskaliinalla, kapalla ja muovitetulla suojaliinalla
Seuraavana tehdään asiakasanalyysi (ei pesua) katsotaan hiuspohja kauttaaltaan ja selvitetään asiakkaan kotihoitotottumukset (kuinka usein pestään hiuksia ja millä tuotteilla 
Tuotevalinnat (pese syväpuhdistavalla jos hius kestää) jos hius ei kestä (oikein hauras latva tai takkuuntuva hius valitaam vaikka värishamppoo). Sitten siirrytään pesupaikalle, kastellaan hius ja pestään. Ei hoitoainetta
Jaetaan hius neljään osaan (ristipääjako) selvityskamman avulla.

 Tarvitaan kaksi erikokoista kuppia. Alempaan kuppiin kuumaa vettä, jotta hoito levittyy paremmin ja lämmin aine on miellyttävää asiakkaalle. Ruokalusikallinen haudehoitoanetta ja saman verran vettä 1:1 ylempään kuppiin. (Ylempi kuppi kelluu kuumassa vedessä koko ajan) Aine levitetään jakauksittain, sivellään tyvestä latvaan aina kämmenen päällä. Tee hiuspohja hieronta noin. 10 min.
Aineen annetaan vaikuttaa päähieronnan avulla noin 5-10 minuuttia. Sen jälkeen käytetään höyrekonetta noin 15 minuuttia. 

 Vaikutus ajan jälkeen anna hiusten jäähtyä. Sen jälkeen vie asiakas pesupaikalle. Tehdään emulgointi. Sen jälkeen föönaus ja hoito on valmis !