maanantai 7. joulukuuta 2015

Raidoitus!

tyvivärjäys:
selvitä hiukset hyvin
hapetetta 20, kestoväri 20 à 1:1 (kuivaan hiukseen)
ristipääjako àtakaosa korkeintaan 1 cm osioissa, jotta väri menee läpi ja imeytyy massaan tasaisestiàetuosa samalla laillaàlopuksi varmista, että väriä on joka puolella. jätä hiukset ilmavasti vaikutusajaksi
 

raidat:
valmista vaalennusaine 20ml 9% ja n. kauhallinen vaalennusjauhetta
ota raitalaput valmiiksi asiakkaan vierelle
parsinraidat ’kruunualueelle’ hevosenkenkäjaolla alhaalta ylöspäin, päällisosan voi ottaa raitalapun levyisissä osissa takaa eteenpäin.
ota ohut osioà’parsi’ sieltä sen verran hiuksia kun haluat raitoihin tulevanàaseta raitalappu hiusten alleàlevitä vaalennusaine hiuksiin (ei tyveen ettei se leviä eikö rasia päänahkaa)àtaita raitalappu, ettei väri leviä muihin hiuksiin (raitalappua ei tarvitse taittaa jos se ei ole foliota).
jos lapuista tulee ulos värimassaa, se tulee pyyhkiä pois välittömästi
jos laput alkavat kuumenemaan, siellä saattaa olla metallia ja hiukset tulee pestä välittömästi, ettei hiukset kuivu pahasti (pahimmassa tapauksessa ne saattavat jopa alkaa katkeilemaan pahasti ja tippua päästä)
jos alaosa on vaaleampi kuin päällisosa, päällisosaa voidaan lämmittää hetken aikaa (tasaisesti joka puolelta) hiustenkuivaajalla tai lämpösäteilijällä ja sen jälkeen pitää antaa jäähtyä hyvin.
jos raidat ovat tasaiset, voit huuhdella hiukset, jos niskasta on vaalentuneet hiukset ennen päällisosaa, voit huuhdella ne pesupaikalla ennen muuta päätä ja antaa muiden raitojen vaikuttaa vielä jonkin aikaa.
lappujen tulee olla jäähtyneet ennen kuin mennään pesupaikalle
laput poistetaan vasta pesupaikalla
tyviväriä voidaan emulgoida pestessä, mutta raitoja ei, ettei väri sekoitu muuhun massaan
pese hiukset shampoollaàvaahdota hyvinàhoitoaineàhuuhtelu
jälkipigmentoinnin voi tehdä esim color maskilla(hoitoaineen sijaan)
hoitoaineen vaikuttaessa huuhtele raitalaput (ja puristele vedet pois folioista ja rutista mahdollisimman pieneen tilaan)
hiusten kuivaus ja viimeistely

jos hiuksiin jää seepraraita, se korjataan värillä muita hiuksia kuitenkin varoen.








1 kommentti:

  1. Oli mukavaa nähdä kuvia toteutuksesta. Näyttää hyvältä. Olisi minunkin tarkoitus hieman saada muutosta omiin hiuksiini. Haaveilen balayage väräyksestä. Onkohan se vaikea tehdä itse, vai kannattaisiko suoraa mennä kampaajalle? https://www.hairlekiini.fi/jyvaskyla-balayagevarjays

    VastaaPoista